Pompa paliwa 1.1 Pytanie
Moderator: Mod Team
Re: Pompa paliwa 1.1 Pytanie
gaznik wyjety. idzie na gwarancji do fitmy ktora go odbudowala. zobaczymy
1991 Trabant 1.1 (w remoncie)
Zasilałeś go grawitacyjnie? Może po prostu pompa dawała za duże ciśnienie, które otwierało zamknięty zaworek.
Poszukuję kontaktu z panem inż. Stefanem Smoliczem lub książki "Moje Trabanty 1963-2000" jego autorstwa. Osoby mogące mi pomóc proszone są o kontakt przez PW lub gdziekolwiek na forum.
sorry ze dopiero teraz pisze ale w ostatnia sobote udalo mi sie w nim pogrzebac. Czekalem troche na nowa pompe paliwa i nowe swiece.
Zatem dalem nowe swiece, nowa pompe paliwa i gaznik ponownie zalozylem po czyszczeniu.
Odpala od strzala ale nie trzyma biegu jalowego tylko gasnie. Jak przegazuje to po kilku sekundach zdycha.
Nie wiem czy regulowac na gazniku czy moze zaplon sie rozjechal.
Na gazniku regulowalem ta duza sruba z lewej od wolnych obrotow ale nic sie nie zmienia. ta z prawej mala of mieszanki nie daje sie ruszyc ani odrobine.
Jakies pomysly?
Zatem dalem nowe swiece, nowa pompe paliwa i gaznik ponownie zalozylem po czyszczeniu.
Odpala od strzala ale nie trzyma biegu jalowego tylko gasnie. Jak przegazuje to po kilku sekundach zdycha.
Nie wiem czy regulowac na gazniku czy moze zaplon sie rozjechal.
Na gazniku regulowalem ta duza sruba z lewej od wolnych obrotow ale nic sie nie zmienia. ta z prawej mala of mieszanki nie daje sie ruszyc ani odrobine.
Jakies pomysly?
1991 Trabant 1.1 (w remoncie)